Völker, 4 elektromos funkciós, német ágy Extrákkal. Magasságemelés, felültetés, lábemelés és fotelszerű testhelyzet. Osztott oldalrács! Rejtett kerekek!

Völker, 4 elektromos funkciós, német betegágy.

Két extra:

1. Rejtett kerekek, harmonizál a szoba hangulatával.

2. Osztott oldalrácsok. Fotelszerű testhelyzet, magasságemelés, felültetés, lábemelés.

180 000 Ft

Bruttó ár (ÁFA-val)

Ossza meg másokkal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Képek

(Kattintson bármelyik alábbi képre nagyításért!)

Részletek

A két extra:
1. Nem látszanak a kerekek, ezért kiválóan harmonizál egy bútorozott szoba hangulatával.
2. Osztott oldalrács: oldalanként két-két, összesen négy oldalrács. Az ágy szélére kiülő gondozott személy kapaszkodni tud a felemelt oldalrácsba. Az oldalrács rendkívül kényelmesen kezelhető, a fekvőfelület alól előhúzható, oda visszahelyezhető.

Telefonok:
06704308510
06703157262

E-mail cím: nyugatibetegagy@gmail.com
Vásárlás: 180 000 forint.
Sötétbarna: 180 000 forint.
Kedvezményes bérlés: 12 000 forint/hónap.
Kauciómentes kölcsönzés: 18 000 forint/hónap.

A német Völker motoros betegágy négy elektromosan üzemeltethető funkciója:

1. Magasságemelés egy gomb megnyomásával (fel-le). Kíméli a gondozó derekát például a rendszeres pelenkázások alkalmával, könnyebbé teszi az orvosi, ápolói kivizsgálást, vagy a masszírozást. Az állítható magasság segíti a mindennapi életvitelt és a beteg lábra állását. A magasság tetszőleges szintre állítható. Elektromos funkció.

2. Felültetés (fel-le). Egy gomb megnyomásával tetszőleges dőlésszög alakítható ki a vízszintesen fekvő helyzet és a 80 fok között: ülő, félfekvő, háromnegyed fekvő pozíció. Segíti a beteget abban, hogy kényelmes ülő testhelyzetben tévézzen, beszélgessen, számítógépezzen, étkezzen – akár ágy fölé tolható étkezőasztal vagy ágyasztalos éjjeliszekrény felhasználásával -, elérjen magasabban lévő tárgyakat. Elektromos funkció. A távirányítóval bármely szögben megállítható.

3. Térdemelés, lábpolcolás gombnyomásra elektromosan, a kiválasztott magasságig. Ülő testhelyzet esetén a kissé megemelt térd kényelmesebb testhelyzetet biztosít. Az alsó lábszár vízszintesen is polcolható és lefelé is lóghat.

4. Fotelszerű pozíció. Az ágy hosszanti irányba is dönthető a láb felé a kiválasztott dőlésszögig (antitrendelenburg pozíció).
Ha ezt a lehetőséget a felüléssel és a láb polcolásával egyidejűleg veszi igénybe a beteg és gondozója, az ágy fotelszerű alakzatot vesz fel, és a beteget az ágyvég se zavarja a társalgásban, a tévénézésben vagy abban, hogy kitekintsen az ablakon. Így kényelmesebb lehet az étkezés és az ágyból kifordulás.
Fekvőhelyzetben refluxosoknak ajánlott az ágy láb felé döntése, továbbá kínzó köhögés és éjszakai fulladás esetén. Elektromos funkció, gombnyomással működik. 

Az elektronikát távirányító működteti.
Szép, fa ágyvégek és oldalrácsok.
Esztétikai többletérték, hogy a kerekek a lábakban vannak elrejtve. Egyszerre két távirányító gomb megnyomásával válik az elektromos betegágy guríthatóvá. Az otthonápolási ágy rejtettt kerekekkel jobban illeszkedik az otthon hangulatába.

A betegágy ára: 180 000 Ft.
Sötétbarna ára: 180 000 Ft.
Bérlés, bérbeadás: 12 000 Ft.
KIEGÉSZÍTŐK

Használt matracok:
Szivacsmatrac:                                                       15 000 Ft (az ár ettől eltérhet).
Gumihuzatos matrac (vizelet, testnedvek miatt):    22 000 Ft.
Felfekvés elleni matrac (esetleg szövethuzattal):   26 000 Ft.
Légcsöves, szellőző gumihuzatos matrac:             26 000 Ft.
Felfekvés elleni és gumihuzatos matrac :               36 000 Ft.
Memória matrac:                                                     22-36 000 Ft.
Új matracok:
Légkamrás kompresszoros matrac:                                       18 000 Ft.
Új matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:                            55 000 Ft.
Új felfekvés elleni matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:   65 000 Ft.
Új memória matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:             75 000 Ft.
Egyéb tartozékok:
Kapaszkodó:            7 000 Ft.
Ágyasztal:              28 000 Ft.
Éjjeliszekrény:       35-50 000 Ft.

A matracok, a kapaszkodó, az ágyasztal és az éjjeliszekrény nincsenek benne az ágy árában.

Budapesten, X. kerület, Gyömrői út 76-80. bal hátsó sarok.
A helyszínen megtekinthető, kipróbálható munkanapokon 9-17 óráig.

Szállítás megegyezés szerint. Fuvarozó kapcsolat van.

______________________________________________

RÉSZLETES LEÍRÁS

Egy modern elektromos betegágy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítja a benne fekvő személynek és az őt ápoló(k)nak. Lehet otthonápolási ágy vagy kórházi ágy, a legegyszerűbb módon, néhány gomb megnyomásával képes

– felültetni,
– magasságot emelni,
– lábat polcolni.

Emellett egy korszerű otthonápolási ágy (vagy ápolási ágy) része vagy kiegészítője

– a matrac,
– a két oldalrács,
– a felső kapaszkodó,
– az ágyasztal,
– az éjjeli szekrény ágyasztallal,
– a betegemelő lift.

A pozíciók részletes leírása:

ELSŐ FUNKCIÓ: MAGASSÁGEMELÉS

Az elektromos betegágy, kórházi ágy három-négy pár ikergombbal működtethető. A magasságemelésnek két ikergombja van. Az elektromos beteg ágy egy gomb megnyomásával felemelkedik, egy másik gomb megnyomásával leereszkedik. A gyógyágy fokozatmentesen emelkedik, és tetszőleges magasságban megállítható. Kíméli a gondozó derekát például a rendszeres, napi többszöri pelenkázások alkalmával. A csecsemőt pelenkázó asztalon pelenkázzuk, egy felnőtt ember esetében ehhez magasságot szabályozni képes elektromos betegágyra, kórházi ágyra van szükség. Amikor a beteg vagy idős embert mozgásában kell segíteni, testrészeit igazgatni, ugyancsak rendkívül nagy segítség a szabályozható magasságú elektromos betegágy, ápolási ágy. Az elektromos beteg ágy könnyebbé teszi az orvosi, ápolói kivizsgálást, a diagnózis felállítását, vagy éppen a masszírozást. Az állítható magasság segíti a mindennapi életvitelt, olykor az állítható magasságú betegágy segítségével éri el a beteg a magasan tárolt eszközöket, tárgyakat, például a könyvespolc könyveit, a vekkerórát, zsebkendőt, újságot, lap topot stb. A motoros kórházi ágy, ápolási ágy alacsony termetű betegeknek segítséget jelent az ágyra ülésben. Szintén segít az elektromos betegágy az ágyról leszállásban oly módon, hogy olyan magasságba állítjuk, ahonnan már csak le kell lépni a betegágyról, nincs szükség izommunkára a felálláshoz.

MÁSODIK FUNKCIÓ: FELÜLTETÉS

Az elektromos betegágy, kórházi ágy egyik legfontosabb funkciója a felültetés, ami szintén egy pár gombbal – ikergombbal – működtethető. Ezt sokan tévesen fejemelésnek mondják. Némely ápolási ágyon valóban előfordul egy fejbiccentő mechanikus funkció, ami valóban a fej mozgatását segíti (nálunk a dán ágyak esetében fordul elő), de egy korszerű elektromos betegágy alapvető feladata a test ülő helyzetbe emelése. Korábban az ágynak dőlő betegek vízszintes testhelyzetből voltak kénytelenek nézni a környezetüket, háton fekve a plafont, illetve párnákkal próbálták aládúcolni a testüket, hogy létrehozzák az ülő testhelyzetet, de a párnák puhák és szétcsúsznak. Egy modern elektromos beteg ágy, otthonápolási ágy (vagy egyszerűen ápolási ágy)  egyetlen gomb megnyomásával ülteti fel a betegágyon fekvőt. Az ápolási ágyon tetszőleges dőlésszög alakítható ki a fekvő és az ülő helyzet között: ülő, félfekvő, háromnegyed fekvő pozíció. Az elektromos betegágy, kórházi ágy segíti a gondozottat abban, hogy kényelmes ülő testhelyzetben étkezzen – akár ágy fölé tolható étkezőasztal vagy ágyasztalos éjjeli szekrény felhasználásával -, elérjen magasabban lévő tárgyakat. Az elektromos betegágy, ápolási ágy ültető funkciója megelőző (preventív) jelleggel hozzájárul a felfekvés kialakulásának megelőzéséhez azzal, hogy ülő helyzetben kisebb nyomás nehezedik a beteg hátára.

HARMADIK FUNKCIÓ: LÁBPOLCOLÁS

A régebbi „retro” ápolási ágyaknák előfordult, hogy csak a magasságemelés és a felültetés szerepelt a technikai repertoárban. Egy a mai kor követelményeinek megfelelő otthonápolási vagy kórházi betegágy garantáltan tartalmazza a láb felpolcolásának lehetőségét. Ez a funkció is ikergombokkal működtethető. Az elektromos betegágy lábemelő funkciója is tetszőleges szögben állítható meg a beteg igényeit és az egészségi szempontokat figyelembe véve, vagyis ez a funkció is fokozatmentes. Ülő testhelyzet esetén a kissé megemelt térd kényelmesebb testhelyzetet biztosít. Sok kórházi beteg ágy egyszerre képes működtetni a láb és a test megemelését, hiszen felüléskor az ember reflexszerűen a térdét is megemeli. Érdemes megkülönböztetnünk a térd megemelését az egész láb polcolásától. Egy minőségi gyógyágy fontos kiegészítő funkciója a betegágy racsnis szerkezetével több fokozatban megemelhető lábszár és lábfej. Ez manuális funkció, vagyis kézzel emeljük meg a lábat, általában hat lehetséges dőlésszögben.

NEGYEDIK FUNKCIÓ: AZ ÁGY FOTELLÉ VÁLIK – BILLENTÉS LÁB FELÉ

Az elektromos betegágy megdönthető hosszanti irányba a láb felé. Ez az úgynevezett antitrendelenburg pozíció, amikor a fa keretű otthonápolási ágy (vagy egyszerűbben ápolási ágy), illetőleg a fém keretű kórházi ágy fotelszerűvé változik, mert a láb félig lefelé lóg, vagyis nem úgy ül a gondozott, mint egy hagyományos betegágyban felhúzott térdekkel, hanem körülbelül 45 fokos szögben lefelé logó lábbal. A pozíció létrehozásához először a magasságemelést kell alkalmazni, ezt követően ültetni kell a beteget, majd megnyomni a láb felé billentő gombot. Vigyázat! Ha meredeken ültetjük a gondozottat, és úgy billentjük meg láb felé az elektromos betegágyat, a beteg előre bukhat, ezért a testhelyzetet kellő óvatossággal alakítsuk ki, mindig ügyelve arra, hogy a betegágy ültető pozíciója hátrafelé döntse a beteget. Az otthon ápolási ágy fotel pozíciójának alkalmazásakor az ágyvég lejjebb ereszkedik, a beteg látótere így kitágul. Ez különösen fontos akkor, ha a beteggel szemben található valamilyen látnivaló, például a tévé, az ablak, egy festmény, kép a falon, a beszélgető partner vagy bármi más, ami számára érdekes vagy fontos. Az ágy elhagyását segítheti, hogy ülő helyzetből is ki lehet fordulni az elektromos beteg ágy felületéről. Sok esetben könnyebb ebben a testhelyzetben az étkezés.
Az elektromos betegágy vagy kórházi ágy indokolt esetben fekvő helyzetben is megdönthető. Okot adhat erre a reflux betegség – akár magukat egészségesnek érző személyek számára is, az, hogy a gyomor nyílásán át a gyomorsav ne folyjon a nyelőcsőbe, és ne idézzen elő nagyobb problémát (például nyelőcsőrák). Okot adhat a betegágy láb felé billentésére a kínzó köhögés, amennyiben vízszintes állapotban nehezen viselhetővé válik akár a betegnek, akár a környezetének, akár mindkettőnek. További ok lehet például a fulladás vízszintes testhelyzetben. A fenti esetekben érdemes döntött testhelyzetben aludni. Gerincproblémák esetén is alkalmazható, amennyiben a beteg nem ültethető, viszont az egyenesen fekvő testtartás valamelyest megdönthető láb felé.
Figyelem: nem ikergombbal működik! Az otthon ápolási ágyat úgy lehet a talajhoz képest vízszintes helyzetbe állítani, hogy egész egyszerűen a gyógyágy magasságemelő elektromos gombjait használjuk akár emelésre, akár leeresztésre: a betegágy mindkét módon a talajhoz képest a vízszintes állapotig mozdul.

Kérjük adja meg nevét, telefonszámát és munkaidőben visszahívjuk!

Amennyiben csak e-mail címét szeretné megadni, e-mail-en vesszük fel a kapcsolatot Önnel!

Kérjük, fogadja el az “ÉRDEKLŐDÖM” gombra való kattintással, hogy Ön az itt megadott saját e-mail címén kíván információkat fogadni tőlünk!

Kedves [field id="name"]!

share with the world

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin